Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü

Author: yusuf.catalkaya | Date: October 10, 2019

Havza Meslek Yüksekokulu (Havza MYO) Öğrenci Temsilciliği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü anısına anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Daha önceki yıldönümlerinde ağaç dikme, meşale ile Türk bayrağı oluşturma gibi farkındalıklara imza atan öğrenciler bu kez de 104. Yıldönümü anısına Öğrenci Temsilciliği ile Kızılay ortaklaşa yürüttükleri kan bağışı kampanyasında öğrenci arkadaşlarını kan bağışına davet etti. Ayrıca, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla şiirlerin okunduğu, oratoryonun seslendirildiği program düzenlendi. Etkinliği anlamlı kılan ise yaklaşık 450 öğrencinin parmaklarından damlatarak oluşturdukları Türk Bayrağı oldu.

18 Mart günü Kızılay’a 125 ünite kan bağışında bulunan öğrenciler, Havza Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanmış olan beyaz renkli bayrak motifi üzerine parmak uçlarındaki kanı damlatarak rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağına bir kez daha kırmızı rengini verdi.

Havza Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Musa Karabacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla farklı bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Her yıla özgü bir etkinlik düzenliyoruz. Ecdadımız zamanında bu topraklar için kan dökmüş. Biz neden bayrağa kan vermeyelim diyerek bu etkinliği yaptık." dedi. Okulun Öğrenci Temsilcisi Muhammed Enes Koçoğlu da Çanakkale'de ecdatlarının bayrakları için kanlarını döktüğünü, kendilerinin de şehitlerimizi anmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Havza Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adem ASAN, kanlardan oluşan Türk bayrağı motifini 18 Mart günü tamamlayarak 19 Mart 2019 Salı günü Yüksekokulda düzenlenen programda Havza Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Harun SAAT’e arz ettiler. Harun SAAT, düzenledikleri anlamlı kampanya nedeniyle öğrencileri tebrik ederek "Türk milletinin her şartta vatan için kanını verdiğini sembolize eden böyle bir çalışmayı hazırladığınız için teşekkür ederim. Çanakkale'de nasıl milletimiz ve vatanımız için kanımızı dökmüşsek şu anda da aynı şekilde seve seve canımızı verir, kanımızı akıtırız. Çocuklarımızın oluşturdukları bu Türk bayrağını ebediyete kadar sergileneceği Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Havzamızdaki karargahına arz edeceğim" dedi.