ORTAK DERSLER 5/I KAYIT DUYURUSU

Yazar: halil.yamak | Tarih: 20 Eylül 2023

Sevgili Öğrenciler, Üniversitemize hoş geldiniz…

Türkiye’de tüm üniversitelerin her bölümünde zorunlu olan Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve İngilizce dersleri üniversitemizin Meslek Yüksekokullarında iki farklı şekilde verilmektedir.

Öğrencilerimiz bu dersleri ister Cumartesi günü sınıf ortamında derse girerek alabilir, isterlerse de bu dersleri internetten uzaktan eğitim yöntemiyle alabilirler. İnternet üzerinden ders kaydı yaparken sistem sizden Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce derslerinde ÖRGÜN veya UZEM (Uzaktan Eğitim) olarak tercih yapmanızı isteyecektir. Bu dersleri ÖRGÜN veya UZEM olarak seçerken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

A- Bu dersleri ÖRGÜN tercih eden öğrencilerimiz;

  • Derslere devam etmek zorunludur.
  • Dersler Cumartesi günleri belirlenen yerlerde yapılacaktır.

B- Ortak Dersleri UZEM olarak tercih eden öğrencilerimiz;

  • Dersler sadece internet üzerinden yapılacak olup derslere devam zorunluluğu yoktur.
  • Dersler, eders.omu.edu.tr adresindeki ders portalından takip edilecektir. Bu konuda UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) internet sayfasını (uzem.omu.edu.tr) takip ediniz.
  • Derslerini UZEM seçen öğrenciler her bir ders için dönemlik 100 TL ödeyecektir.
  • Derslerini UZEM olarak seçen öğrenciler, ders ücretlerini yatırdıktan sonra kayıtlarını danışman onayına gönderebilecektir. Öğrenciler, ders ücretlerini, öğrenci numaralarını kullanarak HALKBANK ATM ve Şubelerinden yatıracaklardır.
  • Dersleri izlemek için kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız olacaktır.

Kullanıcı Adı: Öğrenci numaranız, şifre: TC kimlik numaranızın ilk 6 rakamı + İsminizin ilk 3 harfi büyük harfle. Örneğin, TC’si 12345678900 olan AHMET isimli bir öğrencinin şifresi 123456AHM biçiminde olacaktır.

NOT:

1- Sınav takvimi okullarınızdaki bölüm panolarında, uzem.omu.edu.tr ve http://aiit.omu.edu.tr/ adresinde ilan edilecektir.

2- İngilizce dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerimiz 4 Ekim 2023 tarihinde Yüksekokulumuzda yapılacak Yabancı Dil Muafiyet Sınavı’na girmeli ve başarılı olmalıdır.