Yüksekokulumuzda Yangın Tatbikatı

Yazar: yusuf.catalkaya | Tarih: 10 Ekim 2019

Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Grup Amirliği işbirliğinde yüksekokulumuzda yangın tatbikatı yapılmıştır.

Tatbikat kapsamında öğrencilerimizin derste bulundukları esnada yangın alarmı çalınmış ve öğrencilerimizle birlikte akademik ve idari personelimiz yangın merdivenlerinden binayı tahliye ederek toplanma yerinde toplanmışlardır.

Havza İtfaiye Grup Amiri Yavuz Durak ve İtfaiye Çavuşu Murat Yılmaz tarafından yangın, yangın çeşitleri, yangına müdahale, yangında yapılması gerekenler, yangın ihbar hattının kullanımı hakkında öğrencilere bilgi verildi. Bilgilendirmenin ardından itfaiye eri Kadir BOZKURT tarafından yangın tüpünün kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı.